Artikkelit Pienen yrityksen notkeus herätti yritysmyyjän kiinnostuksen – Esittelyssä Topi Pajarinen

Pienen yrityksen notkeus herätti yritysmyyjän kiinnostuksen – Esittelyssä Topi Pajarinen

TNNetin joukkue kasvoi lokakuussa uudella yritysmyyjällä. Työskenneltyään vuosia isossa pörssiyhtiössä joensuulainen Topi Pajarinen halusi tietää, minkälaista on työnteko pienessä ja vikkelässä IT-firmassa. Muutokseen ajoi myös kiinnostus saada lisäoppia IT-puolen asioista.

Topi Pajarisen mielenkiinnon TNNetiä kohtaan herätti yrityksen ketteryys sekä mahdollisuus päästä mukaan prosessien ja toimintamallien kehittämiseen. Kun haastattelutilanteessa lisäksi kerrottiin, että apua ja asiantuntijuutta on saatavilla myynnin ja asiakkaiden tueksi nopeasti ja runsain mitoin, into päästä hommiin kasvoi entisestään.

Aluksi työtehtävänä on uusasiakashankinta, ja asiakkuuksien kerryttyä myös niistä huolehtiminen. Vahvuudekseen myyjänä Topi mainitsee hyvät kuuntelijan taidot sekä kyvyn sanoittaa IT-asiat niin, että asiakaskin ymmärtää, mitä on hankkimassa.

– Käytän asiakkaille puhuessani mahdollisimman vähän IT-jargonia ja hienoja termejä, Topi kertoo.

Topilla on taustalla kahdeksan vuoden kokemus ison IT-talon kuluttaja- sekä B2B-myynnistä. Viimeiset neljä vuotta hän toimi aluepäällikkonä pohjoisella myyntialueella kahdeksan hengen myyntitiimiä vetäen.

TNNetin tuoreen yritysmyyjän vapaa-ajan harrastukset ovat liikuntapainotteisia: kesäisin maasto- ja alamäkipyöräilyä, talvisin vuoroon pääsevät sukset.

– Hyväksi harrastukseksi olen kokenut myös lasten kanssa leikkimisen ja liikkumisen, Topi lisää.

Joensuun pohjoispuolella Sotkumassa asuvan Topin perheeseen kuuluu vaimo, 3- ja 6-vuotiaat pojat sekä kaksi kissaa.

Vaikka Topin matka TNNetin joukkueessa on vasta alussa, on viimeiseen kysymykseen TNNetin erottuvuustekijöistä helppo vastata:

– Mielestäni meillä on IT-infraan liittyen tarjolla ison talon valikoima, mutta osaaminen on pienen talon ketteryydellä toteutettua. Se erottaa meidät monista kilpailijoista.

Lue seuraavaksi nämä