Artikkelit Palvelimen siirto TNNetin kanssa: Minimoimme katkot ja ongelmat!

Palvelimen siirto TNNetin kanssa: Minimoimme katkot ja ongelmat!

Usein jo pelkkä ajatus palvelimen siirrosta uudelle palveluntarjoajalle tuntuu raskaalta. Pelkona on, että siirron valmistelu ahmii työaikaa kohtuuttomasti, ja itse h-hetki eli yliheitto seisauttaa työnteon päivä- tai tuntikausiksi. Me TNNetin ammattilaiset haluamme taklata väärät uskomukset ja valotamme nyt tapaamme hoitaa palvelimen siirtoprosessi ilman hikeä ja kyyneliä.

Uskomus nro 1: Siirron valmistelu on monimutkaista

TNNetin kanssa siirron valmistelu ei ole vaikeaa. Kaikessa yksinkertaisuudessaan asiakkaan tarvitsee vain toimittaa tiedot nykyisistä ylläpitäjistä ja käyttäjistä meille. Olemme luoneet Excel-lomakkeen, jonka kysymyksiin vastaamalla kaikki oleelliset tiedot tulee koottua. Autamme tarvittaessa löytämään ja dokumentoimaan vaadittavan. 

Kun riittävä dokumentaatio on koossa, on aika sopia yhdessä yliheiton ajankohta ja aikataulutus. Tämän jälkeen asiakkaan tarvitsee enää tiedottaa omia sidosryhmiään yliheitosta, ja asiakkaan osuus siirrosta on hoidettu. 

Uskomus nro 2: Yliheitto aiheuttaa häiritseviä katkoja

Meillä on ilo murtaa tämäkin myytti, sillä siirto on mahdollista suorittaa täysin ilman työskentelyä häiritseviä käyttökatkoja. Yliheitto pyritään ajoittamaan organisaation hiljaisimpaan ajankohtaan, esimerkiksi viikonlopulle, jolloin siirto on kokonaan ohi työarjen taas maanantaina koittaessa. 

Kokemuksemme mukaan loppukäyttäjät eivät yleensä huomaa yliheiton tapahtumista. Jos katkoja kuitenkin ajoituksesta johtuen työaikana ilmenisi, ei niistä aiheutuisi oleellista haittaa organisaation toiminnalle. 

Uskomus nro 3: IP-osoitteiden muutos on ylivoimaisen vaikeaa

Julkisten IP-osoitteiden vaihtaminen kuulostaa työläämmältä kuin se oikeasti onkaan. Julkiset IP-osoitteet vaihtuvat aina, kun palvelimet internetiin reitittävä operaattori vaihtuu – se on valitettava tosiasia. Muutoksen sujuvuuteen voidaan kuitenkin vaikuttaa tarkalla dokumentoinnilla.

Yksi tärkeä huomioitava asia osoitteiden vaihtumisessa on julkisten IP-osoitteiden määrä. Luodaanko osoitteita palvelimille, jotka käyttötarkoituksensa puolesta eivät enää tarvitse omaa julkista IP-osoitetta? Jos osoitteiden määrä aiheuttaa päänvaivaa, me täällä TNNetillä sparraamme ja autamme tekemään IP-suunnitelman. 

Vaihtoehtoisesti TNNetin palveluun on mahdollista tilata internetliittymä toiselta operaattorilta, jolloin asiakkaan IP-osoitteet säilyvät muuttumattomina. 

Onnistuimmeko vakuuttamaan sinut?

Satojen palvelinten, kymmenien erinäköisten ympäristöjen ja eri sidosryhmien kokemuksella voimme todeta, että palvelinsiirto on loppujen lopuksi melko suoraviivainen juttu. Olemme tukenasi operaation ensi metreiltä asti, ja yliheiton jälkeen huolehdimme, että palvelut toimivat luvatunlaisesti – ja jopa pikkuisen paremmin!

Jos jokin kohta herätti kysymyksiä, ota yhteyttä, niin kerromme lisää TNNetin tavasta hoitaa palvelimen siirto kivuttomasti!