Artikkelit Kuusi syytä, miksi M365-palvelun data tulisi varmuuskopioida kolmannen osapuolen laitesaliin

Kuusi syytä, miksi M365-palvelun data tulisi varmuuskopioida kolmannen osapuolen laitesaliin

Microsoft on tarjonnut vuosia M365-palvelua yrityksille, mutta silti niistä iso osa edelleen unohtaa hankkia tärkeimmän ominaisuuden M365:een liittyen – eli varmuuskopiot. Vastoin yleistä uskomusta, Microsoft ei varmuuskopioi mitään tietoja sähköpostista, OneDrivestä tai SharePointista. Jos yrityksen M365-tileihin kohdistuu esimerkiksi ulkoinen tietoturvauhka, voi yrityksen data olla lopullisesti menetetty.

Listasimme kuusi syytä, miksi suosittelemme vahvasti yrityksen tietojen varmuuskopiointia M365-pilvestä kolmannen osapuolen laitesaliin.

1.Yritystiedot ovat korvaamattoman arvokkaita

Organisaation tieto on usein yksi sen arvokkaimmista resursseista. Liiketoiminnan jatkuvuus voi vaarantua, jos tärkeät tiedot katoavat tai ne korruptoituvat. Varmuuskopiot takaavat, että tiedot voidaan palauttaa nopeasti, ja näin vähentää mahdollisia katkoksia liiketoiminnassa.

2. M365-suojaus ei yksin riitä

Vaikka Microsoftilla on omat suojausmekanismit, ne eivät anna aina riittävää suojaa kaikkia uhkatilanteita vastaan. Esimerkiksi tietomurrot, haittaohjelmat ja inhimilliset virheet voivat aiheuttaa tietojen menetyksen tai vahingoittaa yrityksen toimintaa. Varmuuskopiot ovat vakuutus, joka auttaa palauttamaan kadonneet tiedot.

3. Ulkoiset ja sisäiset uhkat

M365-tietoja voi kadota tai vahingoittua ulkoisten uhkien, kuten tietomurron tai tietojen kiristyshyökkäyksen seurauksena. Joskus tietoihin voi jopa kohdistua tahallista vahingoittamista yrityksen sisältä päin. Varmuuskopiot auttavat suojaamaan tietoja kaikilta uhkatilanteilta.

4. Käyttäjävirheet

M365-palvelut eivät estä käyttäjiä poistamasta tai muuttamasta tietoja vahingossa. Kun varmuuskopio on olemassa, voidaan tiedot palauttaa nopeasti käyttäjävirheen sattuessa.

5. Säädökset ja niiden noudattaminen

Useat toimialat ja organisaatiot ovat sitoutuneet tietosuoja- ja tietoturvasäädöksiin, jotka edellyttävät tietojen säilyttämistä ja suojaamista. Varmuuskopiot auttavat näiden sääntöjen ja määräyksien noudattamisessa.

6. Versiohallinta ja pitkäaikainen säilytys

M365 rajoittaa joiltain osin tietojen säilytysaikaa ja versiohallintaa. Varmuuskopiot voivat olla tarpeellisia liiketoiminnan vaatimusten noudattamisen näkökulmasta, ja etenkin silloin, jos yrityksen täytyy arkistoida tietojaan.  

TNNetin M365-varmuuskopiointiratkaisulla huolehdit siitä, että tärkeät datasi ovat suojassa ongelmien ilmaantuessa näköpiiriin!

Seuraavaksi

M365-palvelujen varmistukset kuntoon

Suurimmalla osalla yrityksiä kaikki asiakasdata on säilötty M365-palveluihin. Usein varmuuskopiot kuitenkin puuttuvat. Mitä jos sattuu inhimillinen virhe tai hakkeri pääsee käsiksi M365-tileihisi? Älä riskeeraa, vaan ota yhteyttä!