Asiakastarinat Econia Oy – Helppoutta ja kustannussäästöjä SD-WAN ratkaisun avulla

Econia Oy – Helppoutta ja kustannussäästöjä SD-WAN ratkaisun avulla

Econia

Toimiala
Talous- ja henkilöstöhallinto
Kansainväliset palvelut
Isännöinti

Ratkaisut
Palomuuri
Datavault
Hosting
SD-WAN

Yrityksestä

Econia on kotimainen talous- ja henkilöstöhallinnon sekä kansainvälisten palveluiden asiantuntijatalo. Econian palveluvalikoimaan kuuluu laajat asiantuntijapalvelut talouden, henkilöstöresurssien ja kansainvälisen liiketoiminnan kehittämiseen. Lisäksi Econialta on saatavilla tilintarkastus- ja työoikeudellisia palveluita, harmaan talouden torjunnan asiantuntijapalveluita sekä isännöintiä. Econia toimii 13 paikkakunnalla Satakunnassa, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa ja Uudellamaalla, lisäksi heillä on toimipiste Espanjan Fuengirolassa. Yritys on perustettu vuonna 1996, ja yrityksellä on yli 100 talous- ja henkilöstöhallinnon sekä kansainvälisen liiketoiminnan asiantuntijaa.

Asiakkuudesta

Econialla yhteistyöstä TNNetin kanssa vastaa tietohallintopäällikkö Jussi Osamaa. 

Referenssivideo

Kun mietitään SD-WANin tuomia säästöjä, voidaan puhua vuositasolla viisinumeroisista summista.

Jussi Osamaa
Tietohallintopäällikkö,
Econia Oy

Vanhan ratkaisun kipupisteet

Econia Oy:n kanssa lähdimme ensin tutkimaan heidän nykyisen verkkoratkaisunsa kipupisteitä. Nopeasti selvisikin, mitä nämä kipupisteet olivat:

Tavoitteemme oli lähteä tuottamaan helpommin käytettävissä oleva verkkoratkaisu, joka mahdollistaa täydellisen operaattoririippumattomuuden ja muutoksien tekemisen verkkoratkaisuun itse.

Seuraavaksi vertaamme keskenään vanhan MPLS-ratkaisun ongelmakohtia sekä uuden SD-WAN-verkkoratkaisun tuomaa muutosta.

Raskas käytettävyys vs. kevyt verkkorajapinta

MPLS: Asiakas paini pitkään MPLS-verkkoratkaisun raskaan käytettävyyden kanssa. Uusien toimipisteiden liittäminen verkkoratkaisuun aiheutti ongelmia niin päivittäisessä käytössä kuin käyttöönotossa.

SD-WAN: SD-WAN-ratkaisun myötä asiakas sai kevyen verkkorajapinnan, jossa on mahdollista itse lisätä uusia toimipisteitä yrityksen verkkoratkaisuun. Uuden toimipisteen liittäminen toimii käytännössä siten, että hankit kilpailukykyisen liittymän uuteen toimipisteeseen, ja liität itse tämän toimipisteen SD-WAN-ratkaisuun tarvittavalla päätelaitteella.

Erittäin korkea hintataso vs. tuhansien eurojen säästöt

MPLS: MPLS-verkon suurimmaksi ongelmaksi tulee Econian kaltaisissa yrityksissä hintatason nouseminen. Kun yksi operaattori vastaa koko asiakkaan yritysverkosta, asiakkaalla ei ole mahdollista kilpailuttaa ja hankkia tietoliikenneyhteyksiä muilta operaattoreilta paikkakunta- ja toimipistekohtaisesti.

SD-WAN: Hinta on paras kilpailuvaltti, mitä SD-WAN-ratkaisu voi tarjota. Asiakas ei ole enää riippuvainen tietystä operaattorista, vaan voi hankkia kaikki tietoliikenneyhteydet siltä operaattorilta, jolta saa parasta palvelua alueelle, ja joka on hintatasoltaan kilpailukykyinen. Näin on mahdollista säästää useita tuhansia euroja vuodessa pelkästään tietoliikennekustannuksissa.

Operaattoririippuvuus vs. vapaus valita parhaat toimittajat

MPLS: Operaattoririippuvuus aiheuttaa juuri edellä mainitun hintatason nousun sekä skaalautuvuuden ja käytettävyyden häviämisen. Yritys rajataan käyttämään ainoastaan yhden operaattorin palveluita, ja jos esimerkiksi verkkoon tulee vikatilanne, ollaankin täysin tuon operaattorin vikarajauspalvelun armoilla.

SD-WAN: Ei enää operaattoririippuvuutta. Jos yksi toimipiste katoaa verkosta, voit rauhassa keskittyä korjaamaan sitä. Nopeallakin aikataululla on mahdollista hankkia esimerkiksi toinen yhteys kohteeseen 4G:n avulla, joka toimii heti, kun liittymä on kytketty päätelaitteeseen. Ei enää pitkiä odotusaikoja vikatilanteissa, vaan viat on jopa mahdollista korjata itse.

Operaattorin palvelun kankeus vs. nopeat muutokset

MPLS: Muutospyyntöjen hitaus on yksi suurimmista syistä, miksi yritykset vaihtavat pois vanhoista MPLS-verkkoratkaisuista. Helpointakin verkkomuutosta voidaan joutua odottamaan päiviä tai jopa viikkoja. Samalla jokaisesta muutospyynnöstä operaattori laskuttaa satoja euroja, vaikka itse muutos työnä on vain muutaman minuutin kestävä.

SD-WAN: Muutospyynnöt ovat nopeita, ja asiakas voi joko itse suorittaa ne verkkoratkaisuun tai pyytää SD-WAN-kumppania tekemään tarvittavat muutokset. Kukaan ei laskuta omista muutoksista, ja tällöin myös skaalautuvuus sekä käytettävyys pysyy verkkoratkaisussa erinomaisella tasolla. Ei enää viikkoja kestäviä tukipyyntöjä ja pallottelua eri asiakaspalvelurajapintojen kanssa.

Mitä enemmän uusia toimipisteitä meille tulee, sitä enemmän tulee myös säästöjä.

Jussi Osamaa
Tietohallintopäällikkö,
Econia Oy

Ratkaisun komponentit

Asiakkaalla on käytössä seuraavat TNNet-tuotteet:

SD-WAN

Työtä tehdään nykypäivänä missä vain ja milloin vain. Yrityksen tietoverkon tulee toimia ja suojata käyttäjää paikasta ja ajankohdasta riippumatta. SD-WAN on moderni ratkaisu, jolla luomme vahvan ja tietoturvallisen verkon liiketoiminnan muuttuviin tarpeisiin.

Palomuuri

Palomuuri on yrityksen tietoturvassa kriittisen tärkeässä asemassa. Verkkohyökkäyksen sattuessa tunkeutuja törmää ensimmäiseksi palomuuriin, ja oikein toteutettu muuri torjuu hyökkäyksen ennen suuria tuhoja. Luodaan yhdessä yrityksellesi palomuuri, joka kestää ovelimmankin hyökkäyksen edessä!

Datavault

Konesalimme Jyväskylässä toimii Puolustusvoimien entisessä luolastossa jykevän kallion suojissa. Datavault Kanavuori on valintasi, jos etsit hiilineutraalisti tuotettua vahvaa suorituskykyä ja parasta mahdollista turvaa.

Hosting

Webhotellilla varmistat yrityksesi näkyvyyden internetissä. TNNetin hostingpalvelut perustuvat vankkaan kokemukseen yli 20 vuoden ajalta. Meille hosting tarkoittaa pätkimättömiä yhteyksiä, kovaa suorituskykyä sekä harvinaisen nopeaa tukea.

Seuraavaksi

Haluatko verkkoratkaisun, joka säästää euroja?

SD-WAN-ratkaisumme avulla voit saavuttaa kymmenien tuhansien eurojen säästöt tietoliikennekustannuksissa vuositasolla. Olisiko aika päivittää yrityksen verkot SD-WAN-ratkaisuun?

Lisää asiakkaistamme