Asiakastarinat Aplicom Oy – Pienistä puroista vahvaan yhteistyöhön

Aplicom Oy – Pienistä puroista vahvaan yhteistyöhön

Aplicom Oy

Toimiala
Ohjelmistoala

Ratkaisut
Tietoliikenne
Palomuuri
Virtuaalipalvelimet
Sisäverkko

Yrityksestä

Aplicom on suomalainen telematiikkayritys, joka suunnittelee ja valmistaa laitteita, ohjelmistoja sekä palveluita tiedon keräämiseen koneista ja laitteista. Yritys on työskennellyt telematiikan parissa jo yli 30 vuotta, ja tuotteita on käytössä lähes 50 maassa eri puolilla maailmaa. Aplicomin päätoimipaikka on Jyväskylässä, myynti ja markkinointi Helsingissä ja tytäryhtiö Berliinissä. Aplicom hyödyntää toiminnassaan laajaa yhteistyöverkostoa. He pyrkivät pitkäaikaisiin suhteisiin jälleenmyyjien, tuotekehityskumppaneiden, sopimusvalmistajien sekä muiden kumppanien kanssa.

Asiakkuudesta

Aplicom Oy on ollut TNNetin asiakas jo vuosituhannen alusta lähtien. Yhteistyö lähti liikkeelle pienin askelin, ja ensimmäinen TNNetin palvelu oli vuonna 2005 tuotettu sähköpostipalvelu. Yhteistyötä kasvatettiin Aplicomin labraympäristöön, johon tarvittiin edullista internetyhteyttä sekä julkisia ip-osoitteita. Tähän tarpeeseen Aplicom hankki TNNetiltä ADSL-yhteyden. Tänä päivänä palveluvalikoima on laajentunut virtuaaliympäristöön asti. Yhteistyön aloitti yrityksessä edelleenkin työskentelevä Tapani Myllymäki.

TNNetin arvot eivät ole pelkkiä korulauseita, vaan firma käytännössä toimii arvojensa mukaisesti.

tapani myllymäki
Aplicom Oy

Yhteistyö laajeni virtuaalipalvelimiin

Kun yhteistyö TNNetin kanssa kehittyi vuosien myötä, päätti Tapani Myllymäki hankkia Aplicomille myös muutaman virtuaalipalvelimen.

”TNNetin tavat toimia meidän kanssamme olivat lopulta ratkaisevassa asemassa, kun valitsin toimittajaa virtuaalipalvelimille”, kertoo Tapani Myllymäki.

Suurempi askel yhteistyössä otettiin kuitenkin myöhemmin, kun omilla palvelinraudoilla toimivat sisäverkon virtuaalipalvelimet siirrettiin TNNetin virtuaaliympäristöön. Tästä jatkumona oli luontevaa siirtää myös tietoliikenneyhteydet TNNetin huolelliseen huomaan.

”Tietoliikenneyhteyksien siirtäminen selkeytti ja nopeutti verkkoa huomattavasti, koska sisäverkon palvelimet sekä käyttäjät saatiin käytännössä samaan lähiverkkoon. Nyt kaikki IP-verkot ovat hallittavissa samasta portaalista.” Tapani Myllymäki kertoo.

Avaintekijänä vahva tekninen osaaminen

Suurimpia tekijöitä yhteistyössä on myös ollut vahva tekninen osaaminen niin verkoista, virtuaalialustoista sekä tietoturvasta. Tapani toteaakin, että TNNet on ollut aina ajan hermolla tuomassa uusia palveluita Aplicomin käyttöön, ja TNNetin yhteyshenkilöiden pysyminen samana on mahdollistanut vahvemman luottamuksen yhteistyöhön.

Tapani Myllymäki suosittelee TNNetiä myös muille yrityksille:

”Yrityksissä ollaan yleisesti varovaisia siirtämään datayhteyksiä toiselle operaattorille, vaikka hyötyjä olisi tiedossa. Operaattorin muutos varsinkin VPN-yhteyksien osalta vaatii tarkkaa suunnittelua ja hyvää ajoitusta. Mutta jos suunnitelma TNNetin kanssa on tehty hyvin, aikaa on varattu riittävästi ja kotiläksyt tehty, niin siirto menee varsin sujuvasti.”

TNNet on ollut aina ajan hermolla tuomassa uusia palveluita Aplicomin käyttöön.

tapani myllymäki
Apricot Oy

Ratkaisun komponentit

Asiakkaalla on käytössä seuraavat TNNet-tuotteet:

Tietoliikenne

Bitti on vain puolet tietoliikenteestä. Kokonaisiin ja toimiviin yhteyksiin tarvitaan lisäksi aitoa välittämistä ja täyden kympin palvelua. Kun yhtälöön lisätään korkealaatuinen tekniikka ja IT-budjettia hyväilevä hinta, ovat TNNetin voittajaluokan internetyhteydet valmiit!

Palomuuri

Palomuuri on yrityksen tietoturvassa kriittisen tärkeässä asemassa. Verkkohyökkäyksen sattuessa tunkeutuja törmää ensimmäiseksi palomuuriin, ja oikein toteutettu muuri torjuu hyökkäyksen ennen suuria tuhoja. Luodaan yhdessä yrityksellesi palomuuri, joka kestää ovelimmankin hyökkäyksen edessä!

Virtuaalipalvelimet

Jos etsit asiakaslähtöistä pilvipalvelua, on TNNetin virtuaaliratkaisu sinua varten. Me toteutamme virtuaalipalvelimet tapauskohtaisesti aina yrityksen tarpeita kuunnellen. Tueksi palvelun käyttöön saat tietysti huipputason tekniset asiakaspalvelijat. Kerro meille tarpeesi, me toteutamme sen!

Sisäverkko

Pätkivä WLAN, kytkimet sekaisin, sisäverkko solmussa. Nämä asiat ovat arkipäivää monelle yritykselle. TNNetin sisäverkoissa kaikki pelaa niin kuin pitää, ja mikä helpointa – verkon voi ostaa palveluna ilman turhia piilokuluja!

Seuraavaksi

Haetko voimakasta kasvua? Kiihdytetään kasvua yhdessä.

Monelle yritykselle voimakkaan kasvun kompastuskivi on IT:n tai tietoturvan heikkeneminen. Me autamme pitämään IT-infran ja tietoturvan kasvussa mukana.

0103091301
myynti@tnnet.fi

Lisää asiakkaistamme