Asiakastarinat Earthpac Oy – IT-infraratkaisulla joustavuutta, säästöjä ja nopeaa palvelua

Earthpac Oy – IT-infraratkaisulla joustavuutta, säästöjä ja nopeaa palvelua

Earthpac Oy

Toimiala
Pakkausala
Teollisuus

Ratkaisut
Tietoliikenne
SD-WAN
Virtuaalipalvelimet
Varmuuskopiointi
Palomuuri

Yrityksestä

Earthpac Oy on puupakkaus- ja pakkausalan johtava toimija Suomessa. Earthpacilta saa puu-, kuitu-, ja muovipakkausten lisäksi erilaisia asiakaskohtaisia varastointi- ja logistiikkapalveluita. Pakkaustuotteet Earthpac valmistaa valtakunnallista palvelua varten viidessä tehdasyksikössä. Äänekosken, Kouvolan, Lieksan, Hämeenlinnan ja Kruunupyyn yksiköt kattavat maantieteellisesti Suomen, mutta pakkaukset kulkevat rajattomasti myös kansainvälisessä logistiikassa. Earthpac on alalla kasvava toimija, mutta asenne ja yrityksen juuret ovat pysyviä. Haapajärvi on edelleen yrityksen kotipaikka. Hallinnollista ja myyntitoimintaa on Haapajärven lisäksi myös Oulussa ja Nurmijärvellä.

Asiakkuudesta

Earthpacin aiemmat verkkoratkaisut koettiin sekavaksi ja työlääksi ylläpitää, sillä ne eivät olleet keskitettyjä, vaan tulivat usealta eri toimittajalta. TNNet ratkaisi Earthpacin verkon haasteet modernilla ja kustannustehokkaalla SD-WAN-kokonaisuudella. Kokonaisuus on kasvanut yhteistyön edetessä virtuaalipalvelimiin sekä varmuuskopiointiin Datavault Kanavuoresta.

Ongelmien sattuessa asia ohjataan suoraan asiantuntevalle henkilölle sen sijaan, että sitä käytäisiin läpi usealla eri palvelutasolla ennen avun saamista.

antti liimatainen
Järjestelmäasiantuntija,
Earthpac Oy

Pirstaleinen alkutilanne

Earthpacin IT-infra oli aiemmin hoidettu paikallisin tunnuksin ja eriytetyin verkkoyhteyksin.

”Verkkoratkaisut eivät olleet keskitettyjä vaan niitä oli usealta eri toimittajalta, mikä teki kilpailuttamisesta, ylläpidosta sekä kehittämisestä haasteellista”, kertoo Earthpacin IT-infrasta vastaava järjestelmäasiantuntija Antti Liimatainen.

Ratkaisu oli Antin mukaan sinällään toimiva, mutta sen kehittäminen esimerkiksi tietoturvan ja IT-standardien luonnin suhteen oli työläämpää kuin sen tarvitsisi olla.

”Vanha malli oli meidän kannaltamme sekava ja työläs ylläpitää. Koimme myös että palvelutasossa olisi kehittämisen varaa”, Antti linjaa vanhasta ratkaisusta.

Säästöjä ja käytettävyyttä SD-WAN-ratkaisulla

TNNet ratkaisi Earthpacin verkon haasteet modernilla SD-WAN-kokonaisuudella, jolla saatiin kaikki toimipisteet saman hallintaportaalin taakse. SD-WAN-ympäristöön saa liitettyä erilaiset toimipisteet riippumatta niiden verkkoratkaisuista.

Antin mukaan TNNetin ratkaisu oli hinnaltaan kilpailijoiden kanssa samalla viivalla, mutta ratkaisun avulla Earthpac kykenee luomaan pidemmän aikavälin säästöjä, joilla saadaan katettua tehokkaasti kasvavan ja tietoturvallisemman IT-infran kuluja.

Ratkaisun teknisistä hyödyistä Antti kertoo seuraavasti: ”Keskittäminen helpotti huomattavasti työmäärää ympäristöjen ylläpidossa. Lisäksi pääsy uusiin järjestelmiin ei jäänyt vain toimittajan verhojen taakse, vaan avoin toimintatapa koulutuksineen mahdollistaa sen, että pystymme tarvittaessa tekemään nopeita muutoksia myös itse ilman välikerrosta.

Erinomaista palvelua

Palveluiden käyttöönotto sujui Antin mukaan rutiinilla, koska vanha infra oli yksinkertainen.

”Parissa tapauksessa kun ongelmia ilmeni, saimme apua nopeasti ja asiantuntevasti”, Antti lisää.

Yhteistyö Earthpacin ja TNNetin välillä on Antin mukaan sujunut erinomaisesti:

”Palvelun toimivuus on ollut niin luotettavaa, että yhteydenotot tuen vuoksi ovat jääneet minimiin. Tapauksissa, joissa apua on tarvittu, olemme saaneet apua nopeasti. TNNetin puolelta tulevat päivitystoimet on infottu meille hyvissä ajoin ja sovitusti ilman yllätyksiä palvelun toimivuudessa.”

Jos ratkaisu ei tule välittömästi, voin luottaa siihen, että sitä ratkaistaan aktiivisesti, eikä ongelmia vain pallotella henkilöltä toiselle.

antti liimatainen
Järjestelmäasiantuntija,
Earthpac Oy

Ratkaisun komponentit

Asiakkaalla on käytössä seuraavat TNNet-tuotteet:

Tietoliikenne

Bitti on vain puolet tietoliikenteestä. Kokonaisiin ja toimiviin yhteyksiin tarvitaan lisäksi aitoa välittämistä ja täyden kympin palvelua. Kun yhtälöön lisätään korkealaatuinen tekniikka ja IT-budjettia hyväilevä hinta, ovat TNNetin voittajaluokan internetyhteydet valmiit!

SD-WAN

Työtä tehdään nykypäivänä missä vain ja milloin vain. Yrityksen tietoverkon tulee toimia ja suojata käyttäjää paikasta ja ajankohdasta riippumatta. SD-WAN on moderni ratkaisu, jolla luomme vahvan ja tietoturvallisen verkon liiketoiminnan muuttuviin tarpeisiin.

Palomuuri

Palomuuri on yrityksen tietoturvassa kriittisen tärkeässä asemassa. Verkkohyökkäyksen sattuessa tunkeutuja törmää ensimmäiseksi palomuuriin, ja oikein toteutettu muuri torjuu hyökkäyksen ennen suuria tuhoja. Luodaan yhdessä yrityksellesi palomuuri, joka kestää ovelimmankin hyökkäyksen edessä!

Virtuaalipalvelimet

Jos etsit asiakaslähtöistä pilvipalvelua, on TNNetin virtuaaliratkaisu sinua varten. Me toteutamme virtuaalipalvelimet tapauskohtaisesti aina yrityksen tarpeita kuunnellen. Tueksi palvelun käyttöön saat tietysti huipputason tekniset asiakaspalvelijat. Kerro meille tarpeesi, me toteutamme sen!

Varmuuskopiointi

Varmuuskopiointi on hurjan tärkeä osa yrityksen riskienhallintaa, sillä tietoturvahyökkäyksen sattuessa kunnossa oleva varmuuskopiointi voi pelastaa koko liiketoiminnan. TNNetin varmistuspalvelu tallettaa datasi syvälle keskisuomalaisen kallion uumeniin, josta tietojen palauttaminen onnistuu nopeasti milloin vain.

Seuraavaksi

Tehdäänkö säästöjä verkkoratkaisuihin?

TNNetin tietoliikenneyhteyksillä säästetään euroja. Laatua ja säästöä samaan pakettiin, kysy lisää!

Lisää asiakkaistamme