Tietoturvapalvelut Sähköpostin tietoturva

Sähköpostin tietoturva kuntoon

Sähköpostin tietoturvapalvelu

Sisältää
Sähköpostin tietoturva

Teknologiat
Symantec
Checkpoint

Miksi tarvitset palvelua

  • Yhdellä palvelulla umpeen iso aukko yrityksen tietoturvassa
  • Mahdollisuus käyttäjien tekemille virheille pienenee
  • Roskaposti ja haitalliset viestit vähenevät merkittävästi

Mistä on kyse

Sähköpostihyökkäyksiin liittyy yleensä ihmisen tekemä virhe, josta johtuen laajasti käytössä olevat Microsoft 365 ja Google Workspace -ympäristöt ovat organisaation heikko lenkki. Onnistunut phishing- tai ransomware-hyökkäys voi aiheuttaa suuria taloudellisia vahinkoja, josta johtuen sähköpostiin liittyvä turvallisuusaukko tulee sulkea. TNNetin Sähköpostin tietoturva antaa tehokkaan suojan tietojenkalastelua, haittaohjelmia, datan varastamista ja tunnusten kaappausta vastaan. Palvelu toteutaan Symantecin tai Checkpointin järjestelmän avulla.

Hyvä tietää sähköpostin tietoturvapalvelusta


Yleistä sähköpostin tietoturvapalvelusta

Sähköpostin tietoturva toimii API-rajapinnalla sähköpostitarjoajan (Google tai M365) ja sähköpostiturvan välillä. Kun sähköposti menee sähköpostipalvelimelle, sähköpostiturva ”kaappaa” viestin omaan palveluunsa, joka tutkii viestin tietoturvan. Viestistä voidaan AI:ta hyödyntäen tulkita esimerkiksi käytettyä kieltä (näyttääkö huijausviestiltä), skannata liitetiedostot virusten tai haitallisen ohjelmien varalta sekä tarkastella muita sähköpostiin liittyviä teknisiä parametrejä, kuten SPF ja DKIM -tietueiden oikeellisuus.

Kun sähköpostiturva on tarkistanut viestin, se joko välitetään sellaisenaan alkuperäiseen kohteeseen, tai viestiä voidaan muokata. Viestiin voidaan esimerkiksi lisätä varoitus käyttäjälle epäilyttävästä löydöstä. Viesti voidaan myös laittaa sähköpostiturvan karanteeniin, josta ylläpitäjä voi käydä sen tarkastamassa ja vapauttamassa. Jos viesti on selvästi haitallinen, se voidaan estää kokonaan. Estetyt viestit ovat kuitenkin jälkikäteen saatavilla, ja niiden avulla järjestelmää voidaan kouluttaa organisaation tarpeisiin.

Järjestelmän käyttöönotto vaatii Microsoftilla Global Admin -rooliin kuuluvan tilin, jonka jälkeen tilin oikeudet voidaan rajata Exchange-adminiin. Vikatilanteissa Global Adminin olemassaolo voi kuitenkin helpottaa vian löytämistä. Googlen käyttöönotto vaatii integraatiotilille oman Googlen workspace-lisenssin ja Administrator-tason käyttäjän.


Laitetaan roskapostit kuriin Sähköpostin tietoturvapalvelulla

Sähköpostin tietoturvapalvelu pysäyttää roskapostit, mahdolliset kalasteluyritykset ja inhimillisten virheiden mahdollisuudet. Ota yhteyttä alta!