Asiakastarinat Muuramen kunta – Selkeyttä toimintaan operaattorin voimin

Muuramen kunta – Selkeyttä toimintaan operaattorin voimin

Muuramen kunta

Muuramen kunta

Toimiala
Kunta- ja kaupunkisektori

Ratkaisut
Tietoliikenne
Palomuuri
Datavault
Hosting
Varmuuskopiointi
Tietoturvapalvelut

Yrityksestä

Muurame on reilun kymmenen tuhannen asukkaan kehittyvä ja kasvava kunta Keski-Suomessa. Muurame vetää puoleensa ihmisiä ympäri Suomea erinomaisten perhepalveluiden ja nopeiden tieyhteyksien ansiosta Jyväskylän suuntaan. Kunnan palveluksessa on noin 400 työntekijää. Kunnan IT-tarpeet kasvavat jatkuvasti sähköisten järjestelmien ja opetuksen digitalisoitumisen yhteydessä.

Asiakkuudesta

Kunnan IT:n parissa työskentelevät Marko Satosaari ja Johanna Myllymäki kertovat, että hyvät yhteistyökumppanit ovat elinehto toimivalle IT:lle tarpeiden kasvaessa ja palveluiden siirtyessä verkkoon. Muuramen kunta toimi pitkään yhteistyössä isompien operaattoreiden kanssa, mutta siirryttyä TNNetin palveluvalikoiman ja palvelualttiuden pariin, ei takaisinvaihtoa isolle operaattorille enää haluttu tehdä. Muurame on hankkinut TNNetiltä tietoliikenneyhteydet jokaiseen kunnan toimipaikkaan sekä laitesalipalvelut TNNetin tarjoamasta laitesalista Jyväskylän Kanavuoresta.

Joustavuus ja hinnoittelumallit ovat meille tärkeitä asioita. Niitä eivät muut operaattorit kykene tarjoamaan.

marko satosaari
ICT-pääsuunnittelija,
Muuramen kunta

Kaikki palvelut yhden operaattorin kautta

Muuramen kunnan IT-vastaava Marko Satosaari on ollut tyytyväinen vuonna 2010 alkunsa saaneeseen yhteistyöhön.

”TNNetin palvelut ovat selkeyttäneet kunnan toimintaa, koska kaikki palvelut tulevat yhden operaattorin kautta”, Marko kertoo.

”Olemme onnistuneet terminoimaan kaikki palvelut yhden palomuurin taakse Jyväskylän Kanavuoreen, ja tästä saadaan huomattavaa kustannussäästöä. Konesalipuolella pystymme tekemään tiivistä yhteistyötä esimerkiksi kiinteistöautomaatiopuolella Are Oy:n kanssa, joka myös on TNNetin asiakas.”

”Vakuuttavaa tässä kaikessa on ollut erityisesti se, että TNNetin asiakkaana emme ole kärsineet tietoliikennekatkoksista juurikaan vuoden 2010 jälkeen”, Marko kertoo.

Henkilökohtainen ja ripeä apu

TNNet on saanut monelta asiakkaalta kiitosta henkilökohtaisesta ja asiantuntevasta palvelustaan, ja tätä samaa tuo esiin myös Marko Satosaari.

”TNNetin yrityskoko on Muuramen kunnalle vain positiivinen asia. Kun operaattorin koko on sopiva, saamme aina henkilökohtaista ja ripeää palvelua.”

”Kun asiakas tunnetaan, niin viankorjausprosessi on helppo sekä nopea. Asiakassuhde on erittäin henkilökohtainen, mutta jos oikeata henkilöä ei saa kiinni, toinen asiantuntija tietää varmasti meidän tapauksesta saman verran.”

Aina aikataulussa

Kun yhteisesti sovittu verkkoratkaisu on toimitusvalmis, etenee Satosaaren mukaan TNNetin toimitusprosessi seuraavasti:

”Sovitut verkkoratkaisut toimitetaan aina aikataulussa, ja jos ratkaisussa tulee ennalta arvaamattomia haasteita, saa TNNetiltä aina sellaisen tekijämiehen linjoille, jolta saa apua.”

”Aina, kun uusi palvelu on tulossa Muuramelle käyttöön, olen ensimmäisenä konsultoimassa TNNetiä.”

”TNNet Oy pystyy takaamaan juuri sellaiset palvelut, mitä me tarvitsemme. Joustavuus ja hinnoittelumallit ovat meille tärkeitä asioita, ja näitä asioita eivät muut operaattorit kykene tarjoamaan. Voimme suositella TNNetiä kumppanina myös muille kunnille ja kaupungeille,” Marko summailee lopuksi.

Kun asiakas tunnetaan, on viankorjausprosessi helppo sekä nopea.

marko satosaari
ICT-pääsuunnittelija,
Muuramen kunta

Ratkaisun komponentit

Asiakkaalla on käytössä seuraavat TNNet-tuotteet:

Tietoliikenne

Bitti on vain puolet tietoliikenteestä. Kokonaisiin ja toimiviin yhteyksiin tarvitaan lisäksi aitoa välittämistä ja täyden kympin palvelua. Kun yhtälöön lisätään korkealaatuinen tekniikka ja IT-budjettia hyväilevä hinta, ovat TNNetin voittajaluokan internetyhteydet valmiit!

Palomuuri

Palomuuri on yrityksen tietoturvassa kriittisen tärkeässä asemassa. Verkkohyökkäyksen sattuessa tunkeutuja törmää ensimmäiseksi palomuuriin, ja oikein toteutettu muuri torjuu hyökkäyksen ennen suuria tuhoja. Luodaan yhdessä yrityksellesi palomuuri, joka kestää ovelimmankin hyökkäyksen edessä!

Datavault

Konesalimme Jyväskylässä toimii Puolustusvoimien entisessä luolastossa jykevän kallion suojissa. Datavault Kanavuori on valintasi, jos etsit hiilineutraalisti tuotettua vahvaa suorituskykyä ja parasta mahdollista turvaa.

Hosting

Webhotellilla varmistat yrityksesi näkyvyyden internetissä. TNNetin hostingpalvelut perustuvat vankkaan kokemukseen yli 20 vuoden ajalta. Meille hosting tarkoittaa pätkimättömiä yhteyksiä, kovaa suorituskykyä sekä harvinaisen nopeaa tukea.

Varmuuskopiointi

Varmuuskopiointi on hurjan tärkeä osa yrityksen riskienhallintaa, sillä tietoturvahyökkäyksen sattuessa kunnossa oleva varmuuskopiointi voi pelastaa koko liiketoiminnan. TNNetin varmistuspalvelu tallettaa datasi syvälle keskisuomalaisen kallion uumeniin, josta tietojen palauttaminen onnistuu nopeasti milloin vain.

Tietoturvapalvelut

Toimiva tietoturva suojaa yrityksen IT-ympäristön kokonaisuudessaan. TNNetin tietoturva ei ole vain yhden palvelun tai tuotteen ratkaisu, vaan se muodostaa kerroksittaisen suojakilven koko liiketoiminan ympärille. Ota tietoturvakumppaniksi TNNet, ja jätä hyvästit tietoturvan heikoille lenkeille!

Seuraavaksi

Etsitkö laitesalitoimittajaa?

TNNetin laitesalipalvelut mahdollistavat kaupunkien ja kuntien siirtymisen tietoturvalliseen digiaikaan. Ota yhteyttä, ja kerromme lisää

Lisää asiakkaistamme