Tietoturvapalvelut Secure Web Gateway (SWG)

Suodata haitallinen sisältö verkkoliikenteestä

Secure Web Gateway (SWG)

Sisältää
Secure Web Gateway (SWG)

Teknologiat
Symantec

Miksi tarvitset palvelua

 • Haitallinen verkkoliikenne pysähtyy jo yritysverkon ulkopuolelle
 • Etätyöskentelyn tietoturva paranee
 • Turvatumpaa netin käyttöä työvälineillä vapaa-ajalla

Mistä on kyse

TNNetin haitallisen verkkoliikenteen suodatus eli Secure Web Gateway toimii yrityksen työntekijöiden ja internetin välissä suodattaen epävarman sisällön verkkoliikenteestä ehkäisten kyberuhkia ja tietomurtoja sekä estäen riskialttiin tai luvattoman käyttäjäkäyttäytymisen. SWG:tä voisi ajatella eräänlaisena käyttäjäkohtaisena palomuurina, joka toimii pilvessä käyttäjän sijainnista riippumatta. Verkkoliikenteen suodatus onkin erityisen hyödyllinen etätyöntekemisen hallinnassa. Toteutamme palvelun Symantecin järjestelmällä.

Hyvä tietää Secure Web Gateway (SWG)


Yleistä Secure Web Gateway -palvelusta

Kun asiakaslaitteelta lähetetään pyyntö verkkosivustolle tai sovellukseen internetissä, pyyntö kulkee ensin SWG:n kautta. Porttina toimiva SWG todentaa käyttäjän ja tarkastelee pyyntöä varmistaen, että se ei riko hyväksyttäviä käyttöpolitiikkoja. SWG sallii pyynnön jatkua vain, jos se on todettu sopivaksi ja turvalliseksi.

Jos käytetään Cloud SWG:tä, data sijaitsee Symantecin pilvessä Euroopassa sijaitsevissa laitesaleissa. Pilven kautta toteutuvat tietoliikennenopeudet ovat maksimissaan noin 500 Mbps, mutta vaihteluväli on ruuhkan mukaan 100 – 500 Mbps. Jos nämä mainitut nopeudet eivät riitä, on SWG mahdollista toteuttaa myös omilla palvelimilla TNNetin omasta laitesalista. Tarjoamme erillisenä lisäpalveluna myös täysin ylläpidetyn SWG-ympäristön Kanavuoren laitesalista.


Tärkeimmät ominaisuudet

 • Uhkien torjunta – Tunnistaa sivuilta ja ladattavista tiedostoista mahdollisia haittaohjelmia tai muita tietoturvauhkia ja reagoi niihin.
 • Salattu yhteys pilveen – Käyttäjällä on aina salattu yhteys pilveen.
 • SSL liikenteen purku ja tutkiminen – Purkaa HTTPS-liikenteestä salauksen mahdollistaen liikenteen tarkistamisen tietoturvauhkien varalta.
 • Sisällön suodatus – Tunnistaa sivustolla näytettävän sisällön, ja asettaa sen mukaisia tietoturvapolitiikkoja.
 • Tiedon vuotamisen esto – Tunnistaa nettiin ladattavista tiedostoista erilaisia merkintöjä, esim. ”salainen” tai ”julkinen”, ja estää tiedoston latauksen niiden mukaisesti.
 • Selaimen eristys – Ajaa halutut sivut todellisuudessa pilvessä, ja näyttää käyttäjälle vain ”videokuvaa” sivusta. Näin sivuston tietoturvauhat eivät vaikuta käyttäjään.
 • Hiekkalaatikko – Nettisivuilta ladattavat tiedostot ajetaan ”hiekkalaatikossa” ennen kuin ne päätyvät käyttäjille. SWG varmistaa näin ladattavien tiedostojen tietoturvallisuuden.
 • Vahva tunnistautuminen – Integroitavissa useaan eri auth-provideriin, MFA-mahdollisuus.
 • Raportointi ja visualisointi – Kattavat raportit ja muokattavat visuaaliset kuvaajat tietoturvatapahtumista.

Turvaa etätyöskentely!

Secure Web Gateway mahdollistaa työntekijöille turvallisen internetin käytön mistä päin maailmaa tahansa. Kysy lisää verkkoliikenteen suodatuksesta!