Ohjeet Veeam – yksittäisen tiedoston palautus

Veeam – yksittäisen tiedoston palautus

Veeam mahdollistaa asiakkaille itsepalveluna tiedostojen palautuksen. Tämän ohjeen tarkoituksena on antaa yleiskuva siitä, miten yksittäisten tiedostojen palautus toimii itsepalveluna. Jos tarvetilana on palauttaa kokonainen palvelin tai ohjeesta ei löydy apua ongelmiin, TNNetin asiakaspalvelu auttaa mielellään joko sähköpostitse asiakaspalvelu@tnnet.fi tai puhelimitse 010 309 1302.

Palautus aloitetaan klikkaamalla koneen system traysta hiiren oikealla Veeam Agenttia, jonka jälkeen valitaan Restore > Individual files

Valinnan jälkeen aukeaa uusi ikkuna, ”File Level Restore”. Ensimmäisessä valikossa tulee valita Network Storage ja painaa Next.

Remote Storage valikosta tyypillisesti valitaan Veeam Cloud Connect reopository, jonka jälkeen painetaan Next.

Seuraavaksi ohjelma kysyy Service Providerin Cloud Connect repositoryn osoitetta. Useimmiten oikea DNS osoite on veeamcc1.tnnet.fi ja portti 6180. Joissakin erikoistapauksissa nämä voivat olla eri osoitteet, mutta niistä asiakkaille kerrotaan tapauskohtaisesti. Kun tiedot on syötetty oikein, valitaan Next.

Seuraavaksi ohjelma kysyy asiakaskohtaisia tunnuksia. Nämä voivat olla joko koko asiakkuuden tunnus, tai sitten palvelinkohtainen tunnus. Jos kyseessä on palvelinkohtainen tunnus, se on usein muoto esimerkki\palvelintunniste. Jos kyseessä on koko asiakkuuden kaikkia backupeja koskeva tunnus, ei käyttäjänimessä ole tyypillisesti erikoismerkkejä. Kun tunnukset on syötetty kenttiin, valitaan Next.

Tunnukset ovat aina asiakaskohtaisia ja toimitetaan asiakkaille erikseen. Tarvittaessa tunnukset voi myös pyytää TNNetin asiakaspalvelusta kirjallisesti asiakaspalvelu@tnnet.fi.

Jos tunnukset olivat oikein, aukeaa valikko, jossa näkyy Backup-töiden nimet ja niiden alta palvelimet. Nämä vaihtelevat asiakaskohtaisesti, mutta tyypillisempiä nimiä ovat ”daily incremental” ja ”monthly standalone backup”. Näistä valikoista tulee etsiä halutun backup työn alta haluttu palvelin ja klikata se aktiiviseksi.

Tämän jälkeen ohjelma listaa kaikki tallessa olevat palautuspisteet valitulle backup työlle ja koneelle. Näistä valitaan aktiivseksi haluttu päivämäärä.

Seuraavaksi ohjelma tarjoaa vielä yhteenvedon valituista parametreistä, ennen kuin palautustyötä voidaan aloittaa.

Kun tiedot näyttävät oikealta, painetaan Open, jonka jälkeen aukeaa uusi ikkuna, ”Backup Browser”. Ikkunassa näkyy kaikki varmuuskopioidut kansiot ja tiedostot kuten ne ovat palvelimella olleet backup työn aikana. Valikosta voi etsiä haluamansa tiedoston ja joko kopioida sen levylle uuteen sijaintiin, tai korjata olemassa olevan tiedoston palautettavalla tiedostolla.