Ohjeet Palvelimien siirto TNNetin kanssa – Vinkit siirtoon

Palvelimien siirto TNNetin kanssa – Vinkit siirtoon


Yleinen uskomus on, että palvelimien siirrot ovat todella raskasta puuhaa. Useasti monet IT-tuet eivät halua lähteä sitä tekemään ilman erittäin painavaa syytä. Kirjasimme ylös muutaman yleisen uskomuksen palvelun siirrosta sekä meidän tapamme toimia ja helpottaa siirtoa.

Uskomus nro 1: Siirron valmistelu on monimutkaista

TNNetin kanssa siirron valmistelu ei ole vaikeaa. Kaikessa yksinkertaisuudessaan asiakkaan tarvitsee vain toimittaa tiedot nykyisistä ylläpitäjistä ja käyttäjistä meille. Olemme luoneet Excel-lomakkeen, jonka kysymyksiin vastaamalla kaikki oleelliset tiedot tulee koottua. Autamme tarvittaessa löytämään ja dokumentoimaan vaadittavan.

Kun riittävä dokumentaatio on koossa, on aika sopia yhdessä yliheiton ajankohta ja aikataulutus. Tämän jälkeen asiakkaan tarvitsee enää tiedottaa omia sidosryhmiään yliheitosta, ja asiakkaan osuus siirrosta on hoidettu.

Uskomus nro 2: Yliheitto aiheuttaa häiritseviä katkoja

Meillä on ilo murtaa tämäkin myytti, sillä siirto on mahdollista suorittaa täysin ilman työskentelyä häiritseviä käyttökatkoja. Yliheitto pyritään ajoittamaan organisaation hiljaisimpaan ajankohtaan, esimerkiksi viikonlopulle, jolloin siirto on kokonaan ohi työarjen taas maanantaina koittaessa.

Kokemuksemme mukaan loppukäyttäjät eivät yleensä huomaa yliheiton tapahtumista. Jos katkoja kuitenkin ajoituksesta johtuen työaikana ilmenisi, ei niistä aiheutuisi oleellista haittaa organisaation toiminnalle.

Uskomus nro 3: IP-osoitteiden muutos on ylivoimaisen vaikeaa

Julkisten IP-osoitteiden vaihtaminen kuulostaa työläämmältä kuin se oikeasti onkaan. Julkiset IP-osoitteet vaihtuvat aina, kun palvelimet internetiin reitittävä operaattori vaihtuu – se on valitettava tosiasia. Muutoksen sujuvuuteen voidaan kuitenkin vaikuttaa tarkalla dokumentoinnilla.

Yksi tärkeä huomioitava asia osoitteiden vaihtumisessa on julkisten IP-osoitteiden määrä. Luodaanko osoitteita palvelimille, jotka käyttötarkoituksensa puolesta eivät enää tarvitse omaa julkista IP-osoitetta? Jos osoitteiden määrä aiheuttaa päänvaivaa, me täällä TNNetillä sparraamme ja autamme tekemään IP-suunnitelman.

Vaihtoehtoisesti TNNetin palveluun on mahdollista tilata internetliittymä toiselta operaattorilta, jolloin asiakkaan IP-osoitteet säilyvät muuttumattomina.