Ohjeet Microsoftin lisenssit – omat vai palveluna palveluntarjoajalta?

Microsoftin lisenssit – omat vai palveluna palveluntarjoajalta?


Microsoftin lisenssiehdot ovat äärimmäisen tarkkoja siitä, kuka omistaa lisenssin, ja missä ympäristössä sitä käytetään. Muista nämä asiat, kun mietit, mitä lisenssiä käytät esimerkiksi TNNetin virtuaalipalvelimilla.

  1. Jos tuot omat lisenssit TNNetin virtuaalipalvelimille, on tärkeää, että hoidat siirrot oikein Microsoftin lisenssiehtojen mukaisesti.
  2. Palveluna ostetut lisenssit TNNetiltä helpottavat arkea. Kaikki Microsoftin palvelinpuolen lisenssit on ostettavissa TNNetiltä palveluna, jolloin sinun ei tarvitse huolehtia lisenssien vanhenemisesta. Voit käyttää lisenssejä TNNetin tarjoamaan julkipilveen tai sitten omaan yksityiseen pilveen.
  3. Lisenssit voivat olla joko core-pohjaisia tai käyttäjäpohjaisia. Tarkista, kumpi on organisaatiollesi hyödyllisempää (esim. Microsoft SQL).
  4. Loppuasiakas on aina viimeisenä vastuussa Microsoftin lisenssien lisenssiehtojen täyttymisessä. Pidä siis huoli että palvelimesi ovat lisenssoitu oikein. Lisätietoa voit kysyä TNNetin asiakaspalvelulta.

Kaikkiin lisensseihin liittyviin kysymyksiin voit olla yhteydessä TNNetin asiakaspalveluun, jossa autamme kysymykseen kuin kysymykseen liittyen.